· 

Virtueel oefenen met veiligheid

Veiligheidscentrum Limburg wil innoveren in de opleidingsbranche van veiligheid. Dit doen ze door in hun werkwijze opleidingen te gaan aanbieden in een mix van leermethodieken. Een van die methodieken is Virtual Reality. Deelnemers krijgen een Virtual Reality bril en beschikking over diverse onderwerpen in het Virtual Reality CMS. Denk hierbij aan bepaalde BHV procedures, het lezen van onveilige situaties en hier keuzes op maken tot en met het volgen van een Virtuele ontruimingsoefening. Ook verschillende EHBO awareness trainingen zullen hierin volgen.

 

De virtuele ontruiming is onlangs geïmplementeerd door pensioenaanbieder APG met locaties in Heerlen en Amsterdam. Hun medewerkers krijgen nu allemaal de mogelijkheid om de ontruimingsroute met alle bijbehorende alarmeringen, omgevingsfactoren en instructies virtueel te volgen. "Dit houdt een enorme Return On Investment in. Ontruimen is telkens een kostbare activiteit. Medewerkers moeten van hun werkplek en het bedrijfsproces ligt toch al snel een uur stil voor bepaalde afdelingen. Laat staan de mensen en middelen die nodig zijn om het geheel te begeleiden. Met Virtuele ontruimingsoefeningen vangen we een deel af. Het wil niet zeggen dat we fysiek niet meer hoeven te trainen, maar deze methode is wel een hele goede oplossing met een enorm bereik!" Aldus Marc Steine, directeur van Veiligheidscentrum Limburg.

 

Wilt u ook Virtual Reality integreren binnen uw veiligheidsdomein?

Veiligheidscentrum Limburg is partner van Virtual Reality Learning op het gebied van Virtual Reality Safety.