· 

Efteling bouwt virtual reality-versie van Droomvlucht

De Efteling presenteert volgend jaar een virtual reality-versie van de populaire attractie Droomvlucht. De toevoeging is bedoeld voor rolstoelers en andere invalide bezoekers. Zij kunnen Droomvlucht momenteel niet ervaren vanwege veiligheidseisen. Daar komt in 2018 verandering in.

"In de Virtuele Droomvlucht worden alle zintuigen geprikkeld dankzij virtual reality en andere technieken", staat in een persbericht. Er wordt onder meer gebruikgemaakt van wind- en geureffecten. Dankzij een koptelefoon en microfoon kunnen bezoekers contact houden met mensen in de karretjes. "Hierdoor ziet, voelt, ruikt en hoort de betreffende gast hetzelfde als zijn of haar gezelschap dat op hetzelfde moment in de attractie zit."

Efteling-medewerker Freek Teunen bedacht het concept. "Er is tegenwoordig veel mogelijk door de huidige digitale ontwikkelingen", vertelt hij. "Ik vroeg mezelf af waarom we nog geen alternatief hadden voor Droomvlucht voor onze gasten met een beperking. Toen ontstond dit idee."

De Efteling-directie heeft zich eerder uitgesproken tegen virtual reality, omdat de beleving "te individueel" zou zijn. "Maar wij zorgen met andere technieken voor een groepsbeleving", zegt directeur Fons Jurgens nu. "Dat past echt bij de Efteling." De virtual reality-attractie moet in het voorjaar van 2018 af zijn.

Naast Droomvlucht zijn draaiend huis Villa Volta, de Monorail bij het Volk van Laaf, kindermolen Polka Marina, het Avonturen Doolhof, Doornroosje en een deel van het Kabouterdorp niet toegankelijk voor invaliden. Bij Villa Volta is een filmruimte ingericht.

 

bron: Looopings.nl

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van VR?