· 

Door Virtual Reality wordt leren nog realistischer

Leren en verbeteren is een proces van durven doen en reflecteren. Wij kiezen daarom voor het concept (Blended) Action Learning als fundament voor al onze leeroplossingen. Dit betekent voor ons dat opleidingen en trainingen de lerende altijd in omstandigheden brengt die vergelijkbaar of identiek zijn aan de omstandigheden die men op in de prestatieomgeving tegenkomt.

 

Bij onze Blended Action Learning maken we gebruik van Virtual Reality.

Om samen te komen tot de beste Virtual Reality beleving kunt u bij ons terecht voor verschillende diensten. Omdat we vanuit didactisch oogpunt begrijpen dat Virtual Reality een middel is om bepaalde doelstellingen te bereiken denken we graag mee over hoe Virtual Reality vanuit leerperspectief het beste vormgegeven kan worden.


Onze Virtual Reality bevat meerdere didactische kenmerken o.a.:

  1. De beelden zijn 360 graden. Zo is het alsof je zelf in de situatie staat.
  2. We creëren interactie door hotspots. In leerpaden koppelen met hotspots en maken zo een leerroute!
  3. We kunnen audio naar wens toevoegen. Mix uw leerpaden met instructies of geluiden naar uw wensen!  

Een van onze klanten is het ROC Tilburg waar we in een Blended Action Learning programma 10 excellerende studenten voorbereiden op de mentale aspecten van het geüniformeerde beroep. Onderdeel van deze aanvullende opleiding is het gebruik van Virtual Reality om in scenario’s mentale vaardigheden te trainen en beoefenen. Daarnaast is het in combinatie met contacttraining, online leren en coaching on the job een versterkende leermethode. 


Een van de studenten van het excellentie programma Handhaver Toezicht en Veiligheid werd in Virtual Reality op de proef gesteld en geeft een korte samenvatting van haar beleving! 


Virtual Reality binnen opleidingen is een absolute aanvulling om leren en ervaren nog realistischer te maken.